De BREXIT !! Wat kunnen we verwachten ?

  • Geplaatst op
De BREXIT !! Wat kunnen we verwachten ?

Er zullen best wel veel varanderingen komen....

Wat zou er allemaal kunnen gebeuren als die Brexit toch doorgezet wordt ?

Er komen heel veel importmerken uit Engeland en de Brexit gaat het allemaal niet makkelijker maken.

Prijsveranderingen zullen zeker komen, daarbij iets langere levertijden door diverse "stops" onderweg.

Douane en bedrijven zoals Schenker en Kühne & Nagel krijgen meer papierwerk, dus ook deze extra importkosten en invoerrechten komen op de importprijzen.

Engelse Pond lijkt nu iets lager maar op dit moment is het verschil nog steeds minimaal ondanks dat er regelmatig in het nieuws staat dat de Pond lager is. Betaalkoers heeft minimaal verschil tot heden. 

Fabrikanten verhogen hun binnenlandse prijzen want zij moeten hogere prijzen betalen voor hun import-grondstoffen. We hebben al prijsverhogingen gehoord van circa 10%.

Het zal dus zeker merkbaar worden bij o.a. de Engelse Zeekajaks, wij verwachten bij die produkten ook de grote merkbare prijsveranderingen.

Natuurlijk zullen wij van alles proberen om het allemaal minder merkbaar op te lossen, maar tot heden zien wij nog geen voordelen in de Brexit.

Of....komt er toch nog een vrije handel en verandert er dan minder ?

Is allemaal nog wel mogelijk want uiteindelijk exporteert Europa nog steeds veel meer naar Engeland dan de export van Engeland naar Europa.

Van ons mag Europa dus wel meer meedenken met Engeland en niet de deur dicht houden zoals nu nog steeds het geval lijkt.

Afwachten maar....

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »