Kano-Vaarregels in Nederland !

  • Geplaatst op
Kano-Vaarregels in Nederland !

Heel belangrijke informaties !

Onderstaande informaties zijn op papier gezet door Arend Albrecht.
 
De moeite waard voor als u vragen heeft over veiligheid in algemeen op het water en dan natuurlijk speciaal voor de kajak- en kanovaarders.
Ga er even voor zitten, absoluut de moeite waard en u wordt er zeker wijzer van.
Arend Albrecht heeft deze jubileumversie op papier gezet, een hele klus en het resultaat vindt u via link en uitleg hieronder.
Er ligt een inkijk-exemplaar in onze winkel, ook wij leren nog iedere dag...
 
Het verhaal van Arend Albrecht :
 
Beste kanoërs, suppers, roeiers en andere “spierkrachtschippers”,
 
Vanaf nu beschikbaar !
De jubileumversie 2022-01 van “Kano-Vaarregels in Nederland”.
 
Na de vorige editie, 2021-01c, kwam ik tot de conclusie dat in het boekje diverse onderwerpen ontbraken of meer uitleg behoefden.
Door alle aanpassingen is het boekje in de loop der jaren gegroeid van 28 bladzijden in 2012 naar 43 bladzijden voor deze editie.
Naar mijn mening was onvoldoende duidelijk aangegeven dat er in 2004 een grote wijziging geweest is in het BPR. Hierbij werd de oude bekende, dominante regel van “Groot gaat voor klein” voor een heel groot deel als primaire regel gewijzigd.
Nu is dat nadrukkelijker beschreven.
 
Ook heb ik enkele onderwerpen toegevoegd, die volgens mij belangrijk zijn, zoals:
– Juridische verantwoordelijkheid en de schipper.
– Vaarregels en verzekeringen.
– meer uitleg Goed Zeemanschap (was te summier omschreven).
 
Met betrekking tot de onderwerpen “Juridische verantwoordelijkheid en de schipper” en “ Vaarregels en verzekeringen” had ik de indruk dat er daaromtrent onvoldoende kennis is en dat ook onvoldoende duidelijk is hoe dat zit, ook qua gevolgen. Daardoor lopen veel mensen, zonder zich daarvan bewust te zijn, een juridisch en/of financieel risico. Vandaar mijn uitleg daarover.
 
Ook met deze editie beoog ik voor alle “spierkrachtschippers” meer juridische duidelijkheid te brengen over vaarregels en zaken die daarmee verband houden.
 
Met vriendelijke groet,
Arend Aalbrecht
HOME.KPN.NL
Kano-Vaarregels in Nederland
 
 
 
 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »