Brengt CORONA Virus onze Kanosport weer in de lift ?

  • Geplaatst op
Brengt CORONA Virus onze Kanosport weer in de lift ?

Allemaal het water op....

Wie had dat gedacht ? Corona heeft positief effect op de kanosport !

De eerste periode tijdens de winkelsluiting zagen we allemaal donkere wolken maar gelukkig voor onze branche is dat allemaal snel veranderd naar een bijzonder positief seizoen.

Enorme verkoop ! Gelukkig was onze voorraad klaar voor seizoenstart en hebben wij in de beginfase ook geen leveringsproblematiek gekend. Maar de aanvullingen door de super-verkoop werd het probleem ! Bijna alle fabrikanten waren circa 3 maanden gesloten en/of hadden een beperkte productie. Rainbow en Exo, onze importmerken uit Italië waren het eerst gesloten in Europa met de nodige gevolgen. Bijzondere inkoop links en rechts bij bekende leveranciers van ons hebben ons door het seizoen geholpen. Ook modellen die wij normaal gesproken niet in ons vaste assortiment hebben dienden als de juiste aanvullingen.

Pelican uit Canada, een van onze grootste importmerken, ging helaas ook voor een bepaalde periode dicht en dit merk is voor ons heel belangrijk geworden voor de betaalbare serie voor recreatief peddelen.

Nog nooit hadden wij een peddel-tekort ! Nu nog steeds zitten we op de blaren van de enorme meer-verkoop maar die problematiek wordt langzaam wel weer opgelost in de komende weken.

Werner ! Bijna niets meer op voorraad, ook niet bij Werner Europa en het ziet er naar uit dat die volledige aanvulling nog even op zich laat wachten.

Dat geldt ook voor.....Gumotex opblaasbare kajaks en kano's plus de Oru opvouwbare kajaks. Klanten hebben dik voor hun vakantie een Gumotex of Oru besteld en wij kunnen nu nog steeds niet leveren. Heel vervelend want onze klanten konden dus niet met die kajak of kano op vakantie.

Palm en Peak in de knoei met bepaalde zwemvesten, Hiko een veel langere levertijden ga zo maar door...

SUP Boards !? Enorme vraag en aanbod, onze modellen van Abstract, Lozen en Aqua Design werden enorm verkocht. Bijna iedere week grote aanvullingen....het leek wel vuurwerkverkoop af en toe.

Het gaat nu weer goed komen, langzaam worden de schappen weer gevuld met allerlei accessoires en worden de buitenrekken weer afgeladen vol met kajaks en kano's.

Beste mensen, bedankt voor de fantastische verkoop en ook zeker bedankt voor begrip van de leveringsproblematiek.

Hopelijk gaat deze Coronaperiode weer snel voorbij zodat alle andere bedrijven die enorm last hebben gehad in afgelopen periode kunnen herstellen.

Want er was wel wat aan de hand, en het is eigenlijk nog niet voorbij....

Blijf gezond, geniet op het water en denk ook aan uw medemens in deze periode.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »